Hvordan denne handelskrig vil genskabe verden

Først overveje beviserne for pause. Det nuværende dødfald i handelsforhandlinger blev udløst af en pludselig ændring i forhold til den del af de kinesiske forhandlere. Denne ændring er sandsynligvis truffet af administrationen, men Trumps svar er bemærkelsesværdigt: Jeg er blevet rammet op taksterne, så annonceret at forbyde forretninger med det kinesiske teleselskab og nationalmester Huawei Technologies Co.

Disse aktioner har støttet den kinesiske præsident Xi Jinping i et hjørne og forvandlet handelstvisten til et spørgsmål om kinesisk national stolthed. Dette begrænser muligheden ikke blot for en hurtig løsning, men også af chancerne for, at det kinesiske folk vil acceptere nogen indrømmelser til USA

Trumps håndtering af denne situation står i skarp kontrast til forhandlingsstrategien for andre spørgsmål. Selvom præsidenten skændte mod NAFTA i hele sin kampagne, taler han om sin erstatning som en stor succes, selv om det kun er kosmetisk anderledes og har været villig til at suspendere sine takster på Canada og Mexico for at lette sin passage gennem kongressen.

På samme måde har Trump været mere end villig til at trompet hans vellykkede forhandlinger med den nordkoreanske leder Kim Jong An, selv om beviset for en sådan succes er tynd. I mellemtiden har præsidentens hårde snak mod Europa og Japan for deres handelspraksis og mod NATO-allierede for deres forsvarsudgifter, hovedsageligt blustet.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *