Kongressen er næppe en fartbump til Trump, Bolton på vej til krig med Iran

Den eskalerende konfrontation med Iran giver præsident Donald Trump og hawkiske medlemmer af hans administration en praktisk en-to slag: En international krise i Persisk Golf, der afledes af en forfatningsmæssig krise inden for Beltway.

Kongressen og præsidenten ser ud til at være låst i en slow motion-demonstration over de demokratiske lovgiveres krav til dokumenter. Resultaterne af Mueller-betænkningen og dommedagens showdown er ved at vise varmen på præsident Trump. I øjeblikke som disse kan en international krise gøre meget for at aflede opmærksomheden hos nyhedsmedierne og offentligheden.

Indtast den internationale krise med Iran. Iran er en legitim trussel mod amerikanske interesser; der er ingen tvivl om det. Men Irans krigsførende kapaciteter udgør ingen umiddelbar trussel mod Amerika.

Iran har arbejdet for at frustrere amerikanske ambitioner i regionen, og det har støttet farlige militsgrupper som Hizbollah. Nu da “troværdig” intelligens af iranske planer om at angribe amerikanske styrker er kommet til lys, har Trump administrationen reageret med en demonstration af militærmuskel.

Bogmærk Permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *